Výhody

Zvyšuje pokoj a relaxáciu pri každodennom strese, znižuje negatívne účinky konzumácie kofeínu a dopĺňa iné antistresové doplnky
Rýchle pôsobenie, účinky možno pocítiť už za päť minút a môžu trvať štyri až šesť hodín
GABA-Pro používa Pharma GABA, prírodnú formu GABA, ktorá je lepšia ako syntetická. Vyrába sa prirodzene fermentačným procesom, pri ktorom sa využíva baktéria Lactobacillus hilgardii, ktorá sa používa na kvasenie zeleniny pri príprave tradičného kórejského pokrmu kimči.
Šetrný a nenávykový, prakticky bez vedľajších účinkov
Vhodné pre vegetariánov/vegánov

Zhrnutie vlastností

Kyselina gama-amino maslová (GABA) je jedným z hlavných inhibičných neurotransmiterov v centrálnom nervovom systéme, ktorý vyvažuje excitačné účinky glutamátu na aktivitu neurónov. Inhibičné účinky GABA sa vo všeobecnosti považujú za zmiernenie úzkosti, uvoľnenie svalového napätia a majú sedatívne účinky.1 Okrem toho sa stavy, ako sú úzkosť, depresia, nespavosť a epilepsia, spájajú s nízkou koncentráciou alebo aktivitou GABA.2,3 Bolo tiež preukázané, že GABA spôsobuje výrazné zvýšenie alfa mozgových vĺn v porovnaní s kontrolou, čo svedčí o uvoľnenejšom stave, ako aj o lepšej koncentrácii. V klinickej štúdii, ktorej sa zúčastnili pacienti so strachom z výšok, sa zistilo, že GABA-Pro zvýšila hladinu sIgA v slinách pri prechode cez visutý most v porovnaní s kontrolnou skupinou, ktorej hladina sIgA v slinách klesla o 35 %.4 To svedčí o účinku GABA-Pro na zníženie stresu.5,6

Zvýšenie aktivity GABA je tiež terapeutickým cieľom mnohých liekov používaných pri liečbe nespavosti, často prostredníctvom cielenia na receptory GABA. To má za následok zníženie prebúdzania, skrátenie latencie spánku a zvýšenie spánku s pomalými vlnami.7,8

Liečivé zložky
Každá kapsula obsahuje:
Kyselina gama-aminomaslová (GABA) 100 mg
(zo 125 mg komplexu Pharma GABATM 80)
Neliečivé zložky: Ryžový prášok, vegetariánska kapsula (sacharidová guma [celulóza], čistená voda), rastlinný stearan horečnatý (lubrikant), oxid kremičitý.
Dávkovanie: Odporúčaná dávka pre dospelých: 1-2 kapsuly 3-krát denne alebo podľa odporúčania lekára. Pri užívaní dlhšom ako 4 týždne sa poraďte s lekárom.
Upozornenia: Ak ste tehotná alebo dojčíte, poraďte sa pred užívaním s lekárom. Neužívajte s alkoholom. Uchovávajte mimo dosahu detí.
Alergény: Neobsahuje umelé farbivá, konzervačné látky ani sladidlá; neobsahuje mliečne výrobky, cukor, pšenicu, lepok, sóju, vajcia, ryby, mäkkýše, živočíšne produkty, soľ, orechy stromov ani GMO. Vhodné pre vegetariánov/vegánov. Uzavreté pre vašu ochranu. Nepoužívajte, ak je pečať porušená. Pre zachovanie čerstvosti skladujte na chladnom a suchom mieste.

Kontraindikácie: Ak ste tehotná alebo dojčíte, pred použitím sa poraďte s lekárom. Nepoužívajte s alkoholom. Uchovávajte mimo dosahu detí.

Interakcie s liekmi: Neboli zdokumentované žiadne známe liekové interakcie; existuje však teoretická obava z interakcie s látkami tlmiacimi CNS.

 

 

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “GABA-Pro® Rýchlo pôsobiaci upokojujúci účinok 100 mg 90 vegetariánskych kapsúl”

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné polia sú označené